Therapeuten

3Q8A2134_Bewerkt_Bw-13 oktober 2015 06.jpg

Doris Marquet
Kinder- en Jeugdtherapeut

Ik ben Doris, aangenaam. Als gekwalificeerd Integratief Kindertherapeut ben ik gevestigd in Waalre. Ik heb mijn opleiding gevolgd en afgerond aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. De opleiding tot Integratief Kindertherapeut is een vierjarige post-hbo-opleiding. Het vak van therapeut is een levendig vak; naast het werk in de praktijk volg ik regelmatig bijscholingen en workshops. Praktijk voor Kindertherapie en Jeugdtherapie is geregistreerd lid van de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT) (LINK!) en de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP) (LINK!). De VIT en de NAP zijn erkende beroepsverenigingen

Ik ben geregistreerd lid van beroepsvereniging VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten) en het NAP.  De VIT en het NAP zijn erkende beroepsverenigingen. Ook heb ik mijn ECP-Certificaat.

 DSC_4458.JPG

Teuntje Kuijpers
Kinder- en Jeugdtherapeut

Mijn naam is Teuntje Kuijpers. In 2013 heb ik de post-hbo-opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut afgerond. Daarnaast volg ik jaarlijks bijscholingen. Ik heb veel ervaring met kinderen in opvoedsituaties, en werk voornamelijk met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Kinderen komen bij mij wanneer ze last hebben van o.a. boosheid, (faal)angst, onzekerheid en verdriet, of wanneer ze moeite hebben met het verwerken van bijvoorbeeld de scheiding van hun ouders, of van ander verlies. Tevens werk ik met kinderen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Regelmatig zet ik spel en andere creatieve werkvormen in bij de behandeling.


IMG_1340vierkant.jpg

Esther Pastoor

Ouderbegeleider-Gezinscoach 

Ik ben Esther Pastoor en help ouders die worstelen met de opvoeding en het ouderschap. Ik ben al meer dan 25 jaar met opvoeden bezig, zowel professioneel, maar ook als moeder van drie zonen. In het verleden ben ik werkzaam geweest in een orthopedagogische instelling als pedagoog, coach en trainer. Vanaf 2008 ben ik werkzaam als opvoedcoach vanuit mijn eigen praktijk en werk ik intensief samen met de praktijk voor kinder- en jeugdtherapie. Ik heb al veel ouders mogen helpen die worstelen met de opvoeding van hun kind(eren). Zij hebben het vertrouwen in zichzelf als ouder teruggevonden. Ze kunnen oprecht weer genieten van de speciale band die ze hebben met hun kind(eren). Ze zijn hun kind, maar ook zichzelf beter gaan begrijpen en weten daardoor hoe ze moeten opvoeden. Problemen en zorgen maken plaats voor rust, vertrouwen en plezier in het gezin.

 

 

Pasfoto Corina.jpg


Ik ben Corina Beckers integratief kindertherapeut, opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

Ik werk met heel veel plezier met kinderen, die extra hulp kunnen gebruiken, omdat zij moeite hebben met bepaalde situaties, niet lekker in hun vel zitten of door omstandigheden uit evenwicht zijn geraakt.

Ik ga uit van de kracht en hulpbronnen van het kind. Spelenderwijs werken uw kind en ik naar de oplossing toe, die al in het kind aanwezig is.
Het kind kan het, weet het en doet het.

In mijn behandeling maak ik gebruik van: therapeutisch spel, drama, visualisatie en imaginatie, metaforen, projectiemateriaal, muziek en creatief materiaal. Er wordt volop gespeeld, zodat uw kind datgene ervaart en leert wat het nodig heeft om op eigen kracht en met eigen wijsheid verder te gaan.

IMG_5010.PNG 

Mijn naam is Lotte Herwig. Ik ben geregistreerd speltherapeut. Ik heb veel ervaring in het werken met kinderen en gezinnen met allerlei verschillende klachten. Ik ben breed opgeleid en heb daardoor veel kennis en kunde opgedaan maar mijn belangrijkste instrument in mijn werk ben ik zelf. Ik heb een cliëntgerichte basishouding wat inhoudt dat ik probeer om onvoorwaardelijk accepterend naast de ander te gaan staan en samen op zoek te gaan naar oplossingen om moeilijkheden te overwinnen. Ik geloof in de kracht van spel, communiceren met beelden en metaforen, en zal dit ook als dit past inzetten om blokkades zichtbaar te krijgen en weer een positieve beweging te laten ontstaan. Ik zal ook daar waar mogelijk de belangrijke personen om het kind heen betrekken, zoals ouders of school om te zorgen dat er weer balans komt in het leven van het kind.

Doris Marquet
Praktijk voor Kinder- en Jeugdtherapie
Raadhuisstraat 6b, 5582 JD Waalre
040-2221691        

Mijn dochter van 12 jaar heeft haar bezoekjes aan Doris als zeer prettig ervaren. Ze heeft voor haar gevoel alles kunnen vertellen. De tips die ze heeft meegekregen, hebben ook echt effect gehad. Ik heb mijn dochter in een relatief korte periode zien veranderen. Ook ik als ouder heb de gesprekken met Doris als zeer prettig en professioneel ervaren. Doris is vriendelijk en betrokken.

– Petra
Dit is een website van Rupz || Beheerder.