Medewerkers

3Q8A2134_Bewerkt_Bw-13 oktober 2015 06.jpg

Doris Marquet
Kinder- en Jeugdtherapeut

Ik ben Doris, aangenaam. Als gekwalificeerd Integratief Kindertherapeut ben ik gevestigd in Waalre. Ik heb mijn opleiding gevolgd en afgerond aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. De opleiding tot Integratief Kindertherapeut is een vierjarige post-hbo-opleiding. Het vak van therapeut is een levendig vak; naast het werk in de praktijk volg ik regelmatig bijscholingen en workshops. Praktijk voor Kindertherapie en Jeugdtherapie is geregistreerd lid van de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT) (LINK!) en de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP) (LINK!). De VIT en de NAP zijn erkende beroepsverenigingen

Ik ben geregistreerd lid van beroepsvereniging VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten) en het NAP.  De VIT en het NAP zijn erkende beroepsverenigingen. Ook heb ik mijn ECP-Certificaat.

 DSC_4458.JPG

Teuntje Kuijpers
Kinder- en Jeugdtherapeut

Mijn naam is Teuntje Kuijpers. In 2013 heb ik de post-hbo-opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut afgerond. Daarnaast volg ik jaarlijks bijscholingen. Ik heb veel ervaring met kinderen in opvoedsituaties, en werk voornamelijk met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Kinderen komen bij mij wanneer ze last hebben van o.a. boosheid, (faal)angst, onzekerheid en verdriet, of wanneer ze moeite hebben met het verwerken van bijvoorbeeld de scheiding van hun ouders, of van ander verlies. Tevens werk ik met kinderen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Regelmatig zet ik spel en andere creatieve werkvormen in bij de behandeling.


GetAttachment.jpg

Aleid Scheffers-Kreuzen
Jeugdtherapeut - Cognitieve Gedragstherapie – EMDR-therapie                          

Ik ben geboren in 1956, gehuwd en moeder van drie volwassen kinderen. In 1975 heb ik een opleiding afgerond tot verpleegkundige, en ik ben vele jaren als verpleegkundige werkzaam geweest. In 1999 heb ik de overstap gemaakt naar de geestelijke gezondheidszorg en ben ik gestart als counselor van volwassenen met depressieklachten. Van 2001 tot 2006 werkte ik als vrijwilliger bij de Kindertelefoon in Eindhoven. Vanaf 2002 tot 2008 ten slotte, heb ik als therapeutisch medewerker en behandelaar gewerkt met middelbare scholieren met depressie- en angstklachten. Hiervoor heb ik verschillende opleidingen gevolgd, zoals counseling, Cognitieve Gedragstherapie en later Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). Sinds september 2008 heb ik een samenwerkingsverband met deze praktijk. Daarnaast heb ik een eigen praktijk aan huis, waar ik jongeren van 12 tot 21 jaar behandel en begeleid met behulp van Cognitieve Gedragstherapie of EMDR. Ondanks dat er wel behoefte aan kan zijn, vinden veel jongeren het lastig om hun gevoelens en problemen onder woorden te brengen, en ervaren ouders moeite met het begrijpen van hun pubers. Extra hulp van buitenaf kan hierbij helpen.

Het werken met pubers vind ik steeds weer heel uitdagend en leuk. Door mijn vele jaren ervaring weet ik dat een goede 'klik' hierbij zeer belangrijk is. Vertrouwen winnen, helpen met inzicht krijgen in de eigen problemen en stimuleren in het oplossen hiervan, is kenmerkend voor mijn manier van werken. 

 

 

IMG_1340vierkant.jpg

Esther Pastoor

Ouderbegeleider-Gezinscoach 

Ik ben Esther Pastoor en help ouders die worstelen met de opvoeding en het ouderschap. Ik ben al meer dan 25 jaar met opvoeden bezig, zowel professioneel, maar ook als moeder van drie zonen. In het verleden ben ik werkzaam geweest in een orthopedagogische instelling als pedagoog, coach en trainer. Vanaf 2008 ben ik werkzaam als opvoedcoach vanuit mijn eigen praktijk en werk ik intensief samen met de praktijk voor kinder- en jeugdtherapie. Ik heb al veel ouders mogen helpen die worstelen met de opvoeding van hun kind(eren). Zij hebben het vertrouwen in zichzelf als ouder teruggevonden. Ze kunnen oprecht weer genieten van de speciale band die ze hebben met hun kind(eren). Ze zijn hun kind, maar ook zichzelf beter gaan begrijpen en weten daardoor hoe ze moeten opvoeden. Problemen en zorgen maken plaats voor rust, vertrouwen en plezier in het gezin.

Doris Marquet
Praktijk voor Kinder- en Jeugdtherapie
Raadhuisstraat 6b, 5582 JD Waalre
040-2221691        

Door Doris heb ik veel gebeurtenissen af kunnen sluiten en is mijn zelfbeeld veel positiever geworden. Doris was voor mij niet alleen een therapeute maar ook een vriendin. Er was altijd een prettige sfeer en ik had altijd het gevoel dat ik erg goed begrepen werd. Dmv wat opdrachtjes en diepe gesprekken ben ik voor een heel groot deel van mijn probleem afgekomen. Ik raad haar zeker aan als therapeute, ik ben blij dat ik bij haar terecht kon.

– D
Dit is een website van Rupz || Beheerder.