Therapeuten

 

 

Pasfoto Corina.jpg

Corina Beckers

Integratief Kindertherapeut


Ik ben Corina Beckers gekwalificeerd integratief kindertherapeut. Ik ben opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

De opleiding tot Integratief Kindertherapeut is een vierjarige post-HBO-opleiding. Daarnaast heb ik na vierjarige studie mijn ECP certificaat behaald. Tevens heb ik de opleiding specialisatie puber- en jongeren therapie met goed gevolgd afgerond en mijn diploma behaald.
Het vak van therapeut is een levendig vak; naast het werk in de praktijk volg ik regelmatig bijscholingen en workshops.

Ik werk met heel veel plezier met kinderen, die extra hulp kunnen gebruiken, omdat zij moeite hebben met bepaalde situaties, niet lekker in hun vel zitten of door omstandigheden uit evenwicht zijn geraakt.

Ik ga uit van de kracht en hulpbronnen van het kind. Spelenderwijs werken uw kind en ik naar de oplossing toe, die al in het kind aanwezig is.
Het kind kan het, weet het en doet het.

In mijn behandeling maak ik gebruik van: therapeutisch spel, drama, visualisatie en imaginatie, metaforen, projectiemateriaal, muziek en creatief materiaal. Er wordt volop gespeeld, zodat uw kind datgene ervaart en leert wat het nodig heeft om op eigen kracht en met eigen wijsheid verder te gaan.

Ik ben aangesloten bij de VIT (Vereniging voor Integraal Therapeuten), RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en S.C.A.G. (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg). De VIT en de RBCZ zijn erkende beroepsverenigingen.

 

IMG_4035.jpg

Bauke Relker-Poiesz

Kinder- en Jeugdtherapeut

Hallo, ik ben Bauke. Voordat ik zelf moeder werd van drie kinderen, heb ik jarenlang  gewerkt als jurist. In 2015  besloot ik het roer om te gooien en me te richten op het begeleiden van kinderen, jongeren en hun ouders. Ik heb in 2018 de post-HBO opleiding tot Kinder-en Jeugdtherapeut afgerond en sindsdien begeleid ik kinderen en jongeren met uiteenlopende problemen of hulpvragen. Ik vind het belangrijk en ontzettend leuk om samen met hen de problemen aan te pakken. In mijn begeleiding maak ik gebruik van  verschillende werkvormen, aangepast aan de behoeften en de leeftijd van het kind.

Ik ben aangesloten bij de VIT (Vereniging voor Integraal Therapeuten), RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).


IMG_1340vierkant.jpg

Esther Pastoor

Ouderbegeleider-Gezinscoach 

Ik ben Esther Pastoor en help ouders die worstelen met de opvoeding en het ouderschap. Ik ben al meer dan 25 jaar met opvoeden bezig, zowel professioneel, maar ook als moeder van drie zonen. In het verleden ben ik werkzaam geweest in een orthopedagogische instelling als pedagoog, coach en trainer. Vanaf 2008 ben ik werkzaam als opvoedcoach vanuit mijn eigen praktijk en werk ik intensief samen met de praktijk voor kinder- en jeugdtherapie. Ik heb al veel ouders mogen helpen die worstelen met de opvoeding van hun kind(eren). Zij hebben het vertrouwen in zichzelf als ouder teruggevonden. Ze kunnen oprecht weer genieten van de speciale band die ze hebben met hun kind(eren). Ze zijn hun kind, maar ook zichzelf beter gaan begrijpen en weten daardoor hoe ze moeten opvoeden. Problemen en zorgen maken plaats voor rust, vertrouwen en plezier in het gezin.

Ik ben geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg als praktijkhouder voor Psychosociale en Maatschappelijke Dienstverlening.

Tevens ben ik ingeschreven in het RBCZ-register als Registertherapeut Beroepsbeoefenaar Complementaire zorg. 

In het SKJ kwaliteitsregister Jeugd ben ik geregistreerd Jeugd- en Gezinsprofessional.

Corina Beckers
Praktijk voor Kinder- en Jeugdtherapie
Raadhuisstraat 6, 5582 JD Waalre
040-2221691        

Onze zoon van 10 jaar liep tegen een moeilijk probleem aan wat op korte termijn specialistische aandacht nodig had.
Omdat er een wachttijd was bij de organisatie met de specifieke kennis in huis, zijn wij op zoek gegaan naar iemand die hem in de tussentijd kon begeleiden.
Wij konden op korte termijn terecht.
Dit was zowel voor ons als onze zoon een schot in de roos. Onze zoon en wij voelden ons vanaf het eerste moment goed begrepen en op ons gemak.
Met veel plezier ging hij dan ook naar haar toe, en keek ook uit naar hun gesprekken.
Wij als ouders werden goed betrokken bij de voortgang en de inhoud.
Nadat onze zoon in behandeling ging bij de specialist, heeft zij ook uitstekende nazorg richting onze zoon, ons, en de nieuwe behandelaar gegeven.
Alles bij elkaar een zeer positieve ervaring!

– Eric
Dit is een website van Rupz || Beheerder.